Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak hakkında AK Parti Genel Merkezi, Genel Merkez Kadın Kolları ve AK Parti 81 İl kadın kolları başkanı ile KADEM ve ayrıca KADEM Yönetim Kurulu Başkanının müşteki oldukları davanın dünkü duruşmasında Dilipak sözlü savunma yaptı. Mahkeme bir sonraki duruşmanın 14.9 2022 tarihinde, saat 10.00’da (K.Çekmece 2’nolu asliye ceza mahkemesinde) devamına karar verdi.

 

Dilipak duruşmada ek’leri ile 100 sayfalık yazı ifade yanında, 6 saat süren sözlü ifadede de bulundu. Duruşmaya Dilipak’ın vekilleri Ali Paccı, Faruk Keleştimur, Av Doğan Karakuş, Av Abdulkadir Topal, Av. Mustafa Erkulu katıldı. Ayrıca müşteki olarak KADEM Kadın ve Demokrasi Derneği ve katılan Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun vekili Müjgan Siyahçevik, Av. Esra Canyiğit ile müşteki Düzce AK Parti Kadın kolları başkanı Gönül Asuk vekili Av. Büşra Aslan katıldı. AK Parti Genel Merkezi ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ile 81 il’den Düzce dışında kimsenin asaleten ve vekaleten katılmaması dikkat çekti.

 

Mahkeme, KADEM’in müdahillik talebini reddetti. Dilipak duruşmada konunun Türk Dil Kurumu ve Diyanet İşleri Başkanlığından konu ile ilgili olarak ifadeleri hakkında bilgi istenmesini talep etti ve çok sayıda şahid dinletebileceğini ifade etti. Kur’an-ı Kerim, İncil ve Tevrat’tan bölümler okuyarak, “bu suçlamaların mantığı ile bu ayetlerin yorumunu yapmak bile suç kapsamına alınabilir, Peygamber ailesinde yaşanan olaylar için kullanılabilen ifadeler, bir parti ve bir dernek için kullanılamaz hale gelebilir” dedi.

 

Duruşmayı, Hamza Türkmen, Adem Çevik, Ahmet Tanman,  Muhammed Binici, İsrafil AltınerSezen Altıner, Mustafa Tuna da izledi. Duruşmayı izlemek için herhangi bir ajans ve gazete muhabir göndermedi. STK olarak Vahdet Vakfı ve Aile Platformu temsilcileri vardı.

 

Dilipak bir gün önce de dava süreci ile ilgili olarak Adalet Bakanlığına ve HSK’ya şikayette bulunmuştu. Ayrıca KADEM avukatı Müjgan Siyahçevik’in ifadeleri dolayısı ile kurucusu ve üyesi olduğu İstanbul 2 nolu baroya şikayette bulunmuştu.

Tutanak ve savunma dosyasına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Okumaya devam edin
Yorumlar (0)